29.2 C
New York
Wednesday, June 19, 2024

6 stappen voor het wassen van babykleding

Must read

Babykleding wassen

Vies worden is onderdeel van de hele baby ervaring, net als het wassen van babykleding. Het is echter belangrijk om de kleding van je baby goed te wassen, omdat vlekken en geurtjes de huid kunnen irriteren.

Als u deze vijf stappen uitvoert voordat u de kleding van uw baby wast, kunt u gemakkelijk babykleding wassen zonder irritatie of schade voor uw kind.

1) Scheid wit van kleuren

Elk type kleding moet op een bepaalde manier worden gewassen. Dit kan nog belangrijker zijn als het gaat om kleding die door baby’s of kleine kinderen is gedragen. Zorg ervoor dat je je witte was van je gekleurde was scheidt en was ze volgens hun specifieke vereisten.

Als je niet weet hoe je moet vertellen welke kleuren welke zijn, is het tijd om te beginnen met leren! Begin met baby specifiek wasmiddel: Velen van ons kiezen misschien een wasmiddel op basis van prijs, geur of andere kenmerken, maar er zijn wasmiddelen die speciaal zijn gemaakt voor het wassen van babykleding.

Ingrediënten

Deze producten hebben zachte ingrediënten die de gevoelige huid niet irriteren en je kledingstukken fris en schoon laten ruiken; ze voegen zelfs zachtheid toe aan kleding die anders ruw of krassend zou zijn tegen de gevoelige huid.

2) Was fijne was met de hand

Als het gaat om het wassen van babykleding, heb je verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om met de hand te wassen, gebruik te maken van een hoog rendement wasmachine (HET) of je kleding in een gewone machine op elke gewenste plek te gooien. Het hangt er echt van af wat het beste werkt voor jou en je wasruimte.

Als u niet zeker weet wat voor u geschikt is, overweeg dan de volgende factoren: Is uw huis uitgerust met een machine van commerciële kwaliteit? Doe je graag met de hand de was? Is het tijdstip van de dag een probleem?

Heb je rugklachten of andere fysieke beperkingen die het bukken en het uittrekken van zware emmers een uitdaging maken? Overweeg al deze factoren voordat u beslist hoe u babykleding gaat wassen – en vergeet de drogers niet!

3) Gebruik geen wasverzachter

Wasverzachter kan uw kleding met een glibberige laag chemicaliën bedekken, waardoor het moeilijker wordt om vlekken te verwijderen en na verloop van tijd ophoping te veroorzaken. Daarom is het belangrijk om nooit wasverzachter op babykleding te gebruiken.

Wasmiddel

Kies in plaats daarvan voor on geparfumeerd wasmiddel dat vrij is van geur- en kleurstoffen; als je extra hulp nodig hebt om vlekken op afstand te houden, kijk dan eens naar was additieven zoals Oxyclean.

4) Lees en volg de instructies op het was etiket

Deze instructies vertellen u hoe u de kleding van uw baby veilig en effectief kunt wassen. Als uw kleding bijvoorbeeld is gelabeld als machine wasbaar en op een warme cyclus zonder bleekmiddel kan worden gewassen, volg dan die instructies.

Als je kleding met de hand moet worden gewassen, gebruik dan een mild wasmiddel en spoel daarna af met koud water om krimp te verminderen.

Als je klaar bent met het schoonmaken van elk kledingstuk, leg het dan plat of hang het te drogen – stop het nooit in een droger, omdat oververhitting kan leiden tot krimpen of zelfs smelten.

5) Gebruik zacht wasmiddel

Baby’s hebben een gevoelige huid en kunnen worden aangetast door agressieve chemicaliën. Als uw baby 3 maanden of jonger is, gebruik dan een speciaal voor baby’s ontwikkeld wasmiddel.

Sterke geur vermijden

Het is goed om sterke geuren te vermijden in het wasmiddel dat u op babykleding gebruikt. Vermijd wasverzachters omdat ze kunnen bijdragen aan huiduitslag; als je je zorgen maakt over statische elektriciteit, kies dan in plaats daarvan voor een antistatische spray. U kunt uw kleding ook droog ophangen om statische problemen te voorkomen.

6) Babypakjes wassen

Was de kleding van je baby apart van andere kleding, omdat er meer kans is op vlekken op de kleding van je baby. Voeg een extra spoelcyclus toe met warm water om eventuele bacteriën te verwijderen. Overweeg ook om on geparfumeerde producten te gebruiken, met name wasmiddelen en droogvellen die ingrediënten zoals natriumlaurylsulfaat (SLS) bevatten, wat kan leiden tot allergische reacties en huiduitslag. De babypakjes kun je bestellen bij Stylonic, dat is een babykleding webshop en hebben babypakjes van goede kwaliteit stoffen die minder vaak gewassen hoeven te worden.

Controleer ook de etiketten op kleurstoffen en geurstoffen; veel hiervan zijn onnodige chemicaliën die u niet op de gevoelige huid of longen van u of uw baby wilt hebben.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article